sâmbătă, 12 februarie 2011

Revista Presei despre Motru

4 milioane de euro de la Minister pt. investitii in Municipiul Motru

Chiar dacă motreni nu vor mai avea unde să muncească în viitorul nu prea îndepărtat, măcar vor avea camere video în oraş. Cam după acest principiu se ghidează edilul local, Dorin Hanu, căruia i se lungesc ochii după banii promişi de ministrul Dezvoltării, Elena Udrea. Hanu mai aşteaptă nişte fonduri şi de la Marcel Hoară, care pe motiv că l-a plouat în casă când stătea la Motru în bloc, a promis că va da nişte bani pentru reparaţia unora dintre imobilele din oraş.
            Primăria municipiului Motru aşteaptă cei circa patru milioane de euro de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Şi asta deoarece, cu banii în cauză, autorităţile locale vor să realizeze mai multe proiecte de infrastructură la nivelul oraşului.
       Edilul oraşului Dorin Hanu, spune însă că o parte din bani, respectiv trei milioane de euro, va fi utilizată pentru reabilitarea a trei cartiere din oraş, lucrările urmând să fie demarate chiar în această primăvară. 
       Restul banilor vor fi investiţi în montarea unui sistem de supraveghere video în municipiu şi reabilitarea unui cămin social, proiectele respective fiind declarate deja eligibile.

Canalizare şi iluminat
           Şi ca să aibă ce filma camerele de luat vederi, proiectele de infrastructură la care face referire Hanu vizează modernizarea completă a trei cartiere din Motru, începând de la canalizare şi până la iluminat. Toate au trecut de faza de evaluare, susţine primarul, iar în perioada imediat următoare se doreşte să se semneze şi contractul de finanţare.
          Toate însumează circa trei milioane de euro. ,,În cadrul celorlalte două proiecte vom reabilita un cămin social şi vom monta camere video pentru a putea supraveghea în permanenţă tot oraşul. Pentru acestea mai avem însă de aşteptat până vom semna contractele de finanţare. Din valoarea totală de circa patru milioane de euro a proiectelor, 2% vor reprezenta contribuţia proprie din bugetul local”, a anunţat Hanu.

Deocamdată, bani numai pentru Cârciumaru
        
Anul trecut, în luna octombrie, Ministerul Dezvoltării Regionale a repartizat şi Primăriei Târgu-Jiu suma de aproximativ 100 milioane lei pentru şase proiecte care vizau asfaltări pe toate străzile cu probleme din oraş, înfiinţarea de centre pentru persoanele cu handicap şi tineri, modernizarea cartierului Bicaz şi introducerea în toate şcolile din municipiu a sistemelor de supraveghere video. 
        Pe modelul Cârciumaru, Hanu a sperat că va putea pune ,,ocheanul” pe tot oraşul.

sursa: www.obiectivgorj.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu