vineri, 18 februarie 2011

Revista presei - Despre Motru

Se caută soluţii

             Decizia Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, de a nu aproba concediul de aşteptare prevăzut în protocolul semnat de sindicatele şi administraţia din minerit, i-a pus pe drumuri pe aceştia din urmă.
              Ieri la Bucureşti a avut loc o întâlnire cu cei din Ministerul Economiei şi al Muncii, în care s-a discutat despre posibilitatea elaborării unui act normativ care să permită aplicarea concediului de aşteptare pe o perioadă de doi ani.
             După ce au aprobat concediul de aşteptare, administraţia şi sindicatele din minerit au dat fuga la Ministerul Economiei şi la cel al Muncii pentru a purta negocieri în vederea elaborării unei legi care să permită aplicarea prevederilor protocolului. Ieri la Bucureşti a avut loc o întâlnire între reprezentanţii unităţilor din minerit şi cei ai ministerelor respective, unde s-a discutat pe această temă.
             Deocamdată, prevederile Codului Muncii nu permit aplicarea concediului de aşteptare pe o perioadă de doi ani, cu 75% din salariu. Conform legii, perioada maximă în care un angajat poate să stea acasă în şomaj tehnic, cu 75% din salariu, este de 60 de zile calendaristice.

sursa:www.gorjtv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu